600’den fazla bitki türü var: İşte Soğanlı Botanik Parkı

Bursa’daki Soğanlı Botanik Parkı, doğa tutkunları için benzersiz manzaralar sunuyor. Yeşilin her tonunu barındıran bu park, dört mevsim sunduğu güzelliklerle ziyaretçilerini adeta büyülüyor.

Soğanlı Botanik Parkı, 400.000 metrekarelik alanda birçok çeşit bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Parkta doğa yürüyüşleri ve piknik yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor.

Parkta yer alan 600 farklı bitki türünün arasında koruma altına alınmış türler de mevcut. Bununla birlikte parkta bulunan 200 çeşit ağaç ta bölgenin güzelliğine güzellik katıyor.

Parkın çevresinde Osmanlı döneminden kalma eserler ve Soğanlı Kültür Merkezi gibi önemli yapılar bulunuyor.

Soğanlı Botanik Parkı’na gittiğinizde, Parkta yürüyüş yapabilir, piknik alanlarında ailenizle piknik yapabilir, ya da çeşitli bitki türlerini keşfe çıkabilirsiniz. Park içinde hizmet veren kafelerde vakit geçirebilir, restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

Soğanlı Botanik Parkı’nda yer alan çocuk parkı çocuklara sınırsız bir eğlence sunuyor. Ayrıca çocuklar için düzenlenen etkinlikler ve atölyeler ve doğa yürüyüşleri çocukların hem eğlenmesini hem de doğayı öğrenmesini sağlıyor.

Haftanın her günü açık olan Soğanlı Botanik Parkı’na giriş ücretsizdir ve ziyaretçilere geniş otopark alanı sunulmaktadır.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yer alan Soğanlı Botanik Parkı, Bursa şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafededir. Özel araçla veya toplu taşıma ile ulaşım oldukça kolaydır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir