41 bin yıldır ziyaret ediliyor: Nerja Mağaraları

Dünyadaki en etkileyici mağaralardan biri olan İspanya’daki Nerja mağaraları 41 bin yıldır ziyaret ediliyor.

İspanya’nın Malaga kenti’nde bulunan Nerja Mağaraları, eşsiz bir doğa harikası olmasının yanı sıra tarihe tanıklık etmek isteyenleri de kendine çekiyor.

Malaga’nın Doğal Katedrali olarak da bilinen mağaralar 1959 yılında bir grup arkadaş tarafından keşfedildi. Mağaraların yaklaşık 41 bin yıldır insanlar tarafından ziyaret edildiği biliniyor. Asıl adı “The Cueva de Nerja” olan mağaraların binlerce yıl öncesinde kullanıldığına dair bazı kanıtlar bulundu.

Günümüzde ziyarete kapalı alanda bulunan duvar resimleri, mağaraya yapılan ziyaretlerin daha eskiye dayandığını ortaya koydu.

Mağaraların geçmişi sanılandan eski

Scientific Reports adlı bilimsel dergide yayınlanan çalışmaya göre, Kordoba Üniversitesi’nden araştırmacılar, mağaraya yapılan ziyaretlerin sanılandan daha eskiye dayandığını öne sürdü. Araştırmacılar, Nerja Mağaraları’nın Avrupa’da Paleolitik çizimlere sahip herhangi bir mağaradan daha eski olduğunu ve mağarayı tarih öncesi insanların ziyaret ettiğini paylaştı.

Elde edilen kanıtlara göre, mağaraya yapılan ilk ziyaretler günümüzden 41 bin 291 yıl öncesine dayanıyor.

Araştırmacılar, duvar resimleri sayesinde mağaranın sanılan tarihten 10 bin yıl önce insanlar tarafından ziyaret edildiği sonucuna ulaştı.
Günümüzde, ziyaretçiler 45 dakikalık bir tur yaparak mağaraları keşfetme şansı elde ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir