“4 Mevsim Güzel Başiskele” fotoğraf yarışmasının kazananları belirlendi

Başiskele Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Başiskele’nin doğal, tarihi, kültürel ve sosyal zenginliklerini yansıtacak fotoğrafların değerlendirileceği “4 Mevsim Güzel Başiskele” konulu fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu

Yoğun katılım sağlandı

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle ulusal bazda düzenlenen “4 Mevsim Güzel Başiskele” temalı Başiskele 7. Geleneksel Fotoğraf Yarışması’na ülke genelinden amatör ve profesyonel fotoğrafçılar yoğun ilgi gösterdi.

Mavi Yeşil Başiskele’nin eşsiz doğal güzelliklerini, kent yaşamını ve tarihi dokusunu kendi bakış açılarından objektiflerine yansıtan 117 fotoğraf tutkunu ilçeyi en güzel ve sanatsal bir şekilde tanıtmak için kıyasıya yarıştılar

Usta fotoğraf sanatçılarından oluşan jüri değerlendirdi

Başvuruların 1 Aralık 2023’te sona erdiği “4 Mevsim Güzel Başiskele” fotoğraf yarışmasının Jüri Değerlendirme Toplantısı 6 Aralık Çarşamba günü Başiskele Belediyesi Antik Köfte Restoran’ın toplantı salonunda gerçekleştirildi.  

Kocaeli’nin usta fotoğraf sanatçılarından Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu Dernek Üyesi Kemal Kaya, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD) Başkanı İsmail İkiz, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği (KASK) Genel Sekreteri Esra Aslan, Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Şahin,  Fotoğraf Sanatçısı Erhan Saraloğlu, TFSF Yarışma Temsilcisi Duygu Nazire Kaşıkçı’nın yanı sıra Başiskele Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sevcan Kutlu Aydemir, Başiskele Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Çelikiz jüri koltuğunda oturdular.

400 fotoğraf yarıştı

Yaklaşık bir yıl süren fotoğraf yarışmasına birbirinden farklı ve güzel 400 fotoğraf gönderildi. İlk turda şartnameye uyan 396 fotoğraf çevrimiçi olarak jürinin değerlendirilmesine sunuldu.

35 puan ve üzeri alan 114 fotoğraf ikinci tura kaldı. İkinci turda “3 kalsın” oyu alan 40 fotoğraf final turuna seçildi. Finale kalan 40 eserden oy birliğiyle ayrılan 11 eser arasından puanlama neticesinde ilk 3 ödülü ve mansiyon ödülleri puanlanarak seçildi. Kalan diğer 34 eser sergileme ödülü almaya hak kazandı.

Kitaphane ilk sırada yer aldı

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda birincilik ödülünü Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün ilçeye kazandırdığı, mimarisiyle kendisine hayran bırakan Başiskele’nin ilk halk kütüphanesi Kitaphane fotoğrafı oldu.

“Kütüphane31” adlı fotoğrafı ile Gürsel Egemen Ergin yarışmanın birincisi olurken, “Köprü” fotoğrafı ile Şerife Keser Halıcı ikinci, “Servetiye Köprüsü” fotoğrafı ile  İsmail Balcı üçüncü oldu

Yarışmada birinci seçilen fotoğrafın sahibi 10.000 TL, ikincisi 6.000 TL, üçüncüsü ise 4.000 TL ödül almaya hak kazandılar. Yarışmada Ahmet Öner “Sahil” fotoğrafı, Hasan Zer “Balıkçı” fotoğrafı ve Taner Ragıpoğlu “Sisler Vadisi” fotoğrafı ile 1.500 TL değerinde mansiyon ödülü almaya hak kazandılar.

Yarışmada seçici kurul, 34 güzel fotoğrafı da sergilemek için seçti. Sergileme için seçilen her bir eser için 300 TL verecek olan Başiskele Belediyesi, ödül töreni ve sergi tarihini yakın zamanda eser sahiplerine ve kamuoyuna duyuracak.

Sonuçlar TFSF Web sitesinde yayınlandı

“4 Mevsim Güzel Başiskele” temalı Başiskele 7. Geleneksel Fotoğraf Yarışması’nda ödül almaya hak kazananlar https://sonuc.tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma-sonuc/sonuc/4-mevsim-guezel-basiskele-fotograf-yarismasi-tr linkinden sonuçları öğrenebilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir