4 ilçeden Yunan Adaları’na feribot seferleri başlıyor

Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Seferihisar, Ayvalık ve Dikili’den Yunan Adaları’na yapılan ve salgın nedeniyle ara verilen feribot seferleri yeniden başladı. Kos’tan Bodrum’a ilk feribot seferi 2 Nisan’da yapıldı. Kuşadası Limanı’ndan da ilk katamaran 1 Nisan’da Sisam’a gitti. Turizm gelirine önemli katkıda bulunması beklenen karşılıklı seferler için pasaport, vize, aşı kartı gerekiyor. Yeşil pasaporta vize istenmiyor. Türkiye pasaportlular ise bir defaya özgü 150 lira yurtdışına çıkış harcı ödüyor.

Feribot seferleriyle ilgili öngörülen program şöyle:

AYVALIK: 25 ay sonra Ayvalık’tan Midilli’ye ilk sefer, 12 Nisan günü yapılacak. 14 Nisan sabahı da ilk Yunan kafilesi Ayvalık’a gelecek.

BODRUM: Kos-Bodrum feribot seferleri 2 Nisan’da başladı. 2 sezon aradan sonra Kos’tan ilk feribot seferi yapıldı. Çarşamba-perşembe dışında her gün karşılıklı sefer var. Kos çıkışı 09.30, Bodrum çıkışı 16.30. Tek kişilik bilet 25 euro, açık bilet 40 euro.

DİKİLİ: Belediye Başkanı Adil Kırgöz, konuyla ilgili karşılıklı görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti.

KUŞADASI: Kuşadası Limanı’ndan Sea Star Rhodes adlı katamaran, Sisam Adası’na ilk seferini 1 Nisan’da yaptı. Diğer firmaların feribot seferlerine nisan ayı ortasında başlaması bekleniyor.

MARMARİS: Rodos’a yaklaşık 50 dakika süren yolculuk için ilk katamaran 16 Nisan’da kalkacak. Marmaris çıkışı 09.15’te. Aynı gün akşamüzeri dönülecek. Gidiş-dönüş ücreti 52 euro.

SEFERİHİSAR: Seferihisar-Samos feribot seferlerinin, 23 Nisan Cumartesi günü başlaması planlanıyor. Seferler, cuma ve cumartesi günleri yapılacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yapılacak olan ilk seferde, kardeş şehir Samos’ta da Paskalya Bayramı kutlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir