“3. GastroRize Festivali” 13 Ekim’de başlıyor

Rize’nin yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı “3. GastroRize Festivali”, 13-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan Rize’de düzenlenecek olan festivalde,  alanında uzman 60 şef sunum yapacak.

“Rize’nin sofrasını Türkiye ve dünyaya açıyoruz” sloganıyla yola çıkan festivalde şehrin coğrafi işaretli birçok ürünü tanıtılacak.

Belediye Başkanı Rahmi Metin “GastroRize Festivali”nde çay, bal, kavurma, muhlama, pepeçura gibi coğrafi işaretli birçok ürünün tanıtılacağına işaret ederek, “Bu sofrada lokal ve organik ürünlerimiz, 14 coğrafi işaretli ürünümüz, mutfağımızın eşsiz tatları var. Bu festivali yeme içme sektörümüz için turizm sektörünün gelişmesi ve eşsiz kültürümüzü tanıtmak için yapıyoruz.” dedi.

Metin, “Hedefimiz turizm pazarından aldığımız payı büyütmek. Turizm ekonomisine Rize’nin adını yazmak. Misafirlerimiz için hedefimiz Rize’nin değerleri, kokuları, tatlarıyla onlara eşsiz bir deneyim yaşatmak. Kendileri ve sevdiklerini festivalden sonra da Rize’de daha çok ağırlamak, onları eşsiz yaylalarımıza, kıyılarımıza, kültürümüze, horonumuza davet etmek. Bize has olanı paylaşmak, paylaşarak zenginliklerimizi çoğaltmak.” şeklinde ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir