2347 rakımlı Hazarbaba’da yamaç paraşütü keyfi

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, 2347 rakımlı Hazarbaba Dağı’nda düzenlenen yamaç paraşütü etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Sivrice’deki “Doğunun gizli denizi” olarak bilinen Hazar Gölü, yaz aylarında tatilcilerin ilgisini çekerken, kışın dağın zirvesinde kayak yapılıyor. Elazığ Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, çevre illerden gelen pilotlar Hazarbaba Dağı’ndan yaptıkları uçuşlarla görsel bir şölen sunuyor.

Elazığ Sportif Havacılık Kulübü Antrenörü Kenan Şaksu, bölgenin yamaç paraşütü potansiyeline vurgu yaparak, "Manzara çok güzel, atmosfer çok iyi. Tüm Elazığ’ı buraya bekliyoruz. Paraşüt gösterilerimizle hemşehrilerimize renk katıyoruz. Bölge, yaz aylarında Doğu ve Güneydoğu illerinden yoğun ilgi görüyor. Yamaç paraşütü ve havacılık konusunda potansiyelimizi tüm Türkiye'ye duyurmak istiyoruz" dedi.

Elazığ Sportif Havacılık Kulübü'nden Fatih Aydoğan ise Hazarbaba kayak tesisinde farklı etkinliklerin gerçekleştiğini belirterek, "Sivrice gerçekten çok güzel. Gölü, doğası ve dağıyla adrenalin tutkunları için bulunmaz bir yer. Herkesi buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir