2024’te lüks mağaralar hizmet verecek

Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyündeki mağaralar butik otele dönüştürüldü. Restorasyonu tamamlanan mağaraların bölgenin turistik potansiyelini artırması hedefleniyor. Proje, bölgenin tarihi ve kültürel mirası açısından büyük bir potansiyel sunuyor.

Hasankeyf’in kadim tarihine ve eşsiz doğal güzelliklerine sahip bir turistik cazibe merkezi olduğunu biliyoruz. Ancak, yerli ve yabancı turistlerin konaklama konusunda yaşadıkları sıkıntılar, bu projenin ortaya çıkmasında etkili olmuş. Üçyol köyündeki mağaraların butik otel konseptine dönüştürülmesi için yapılan proje, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun izni ile gerçekleştirilmiş.

Projenin tamamlanmasıyla Hasankeyf’e yeni bir konaklama seçeneği eklenmiş olacak.

Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, butik mağara otel, 8 odalı bir konseptle başlayacak, ancak işletmeci firma tarihi dokuya uygun taş yapılardan oluşan ek konaklama alanları inşa ederek kapasiteyi 30 odaya çıkaracak. Ayrıca, tesisin içinde lavabolar, banyolar, kafe, ve restoran gibi hizmetler de bulunacak açıklamasında bulundu.

Projeyle, Hasankeyf’in turistik potansiyelini artırarak bölgenin kalkınmasına da katkı sağlanması hedefeniyor. İşletmeci firma, Hasankeyf’i Türkiye ve dünyaya tanıtarak geniş kafileleri ağırlamayı ve bölgeyi kalkındırmayı amaçlıyor. Projeye ek olarak, Mardin taşından 15 oda inşa edilmesi, havuz, yaşam alanları ve ağaçlandırma çalışmaları gibi özellikler de projenin genişlemesine katkı sağlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir