2024’te gidemeyeceğiniz 5 yer

Üzülerek söylüyoruz 2024’te bu yerlere gidemeyeceğiz:(

Paris’teki Pompidou Merkezi

Dünyanın 2. büyük  sanat merkezi olan Pompidou Merkezi 1977 yılında beri Paris’in simge yapılarından biri. Bu yaz Paris’te yapılacak yaz olimpiyatlarının ardından tadilat nedeniyle kapatılacak.

New York City’ta Operadaki Hayalet

35 yıl boyunca pandemi süreci dışında aralıksız devam eden ikonik müzikal Operadaki Hayalet, geçtiğimiz günlerde New York City sahnesinde son kez sahneye çıktı. 35 yıl boyunca toplam 13 bin 981 kez sergilenen Operadaki Hayalet, en uzun soluklu gösteri tacını ilk kez 1996’da sahnelenen Chicagomüzikaline devretti.

Berlin’de Bergama Müzesi

Geniş çaplı restorasyon nedeniyle müzenin güney kanadı 2037 yılına kadar kapalı olacak. Ancak güzel bir haber de verelim 11 yıl önce başlayan kuzey kanadındaki çalışmalar 2027 yılında tamamlanarak açılması planlanıyor.

Washington’da Smithsonian Kalesi

Smithsonian adını taşıyan ilk bina, tadilat için biraz ara veriyor. Yaklaşık beş yıl sürmesi beklenen onarım ve iyileştirmelerin ardından dijital turlar, konuşmalar ve etkinlikler devam edecek.

Paris’te Notre Dame

2019’daki yangının ardından restorasyon çalışmaları devam eden Notre Dame Katedrali’nin bu yılın sonunda tamamlanması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir