2 bin yıllık termal su romatizma hastalarına şifa dağıtacak

Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, modern sağlık hizmetlerini Tokat ve çevresine sunmak amacıyla kuruldu ve kısa bir süre sonra açılacağı duyuruldu.

Tokat Üniversitesi’nin Sulusaray ilçesindeki antik kentin bulunduğu alanda yer alan merkez, 13 bin 860 metrekarelik bir alana inşa edildi. Binada, 100 yatak kapasiteli olmak üzere bay ve bayanlar için ayrı iki havuz bulunuyor. Merkez, acil müdahale, sauna, buhar, masaj, egzersiz, tedavi ve hasta odaları gibi modern tesislerle donatıldı.

Tarihi termal suyunun da kullanıldığı merkez, bölgeye önemli bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor. Sulusaray ilçesinde bulunan 2000 yıllık kaplıca suyu, romatizma gibi kronik hastalıkların tedavisinde etkili olduğu bilinen doğal bir kaynak.

Termal suyun sıcaklığı 53 dereceye kadar çıkarken, içeriğindeki mineraller sayesinde çeşitli tedavi yöntemlerinde kullanılabiliyor. Merkez, ayrıca bölge ekonomisine de katkı sağlayarak 150 kişiye istihdam olanağı sunmayı planlanıyor.

Tokat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, merkezin Tokat ve çevresine hizmet etmek üzere tasarlandığını belirtmiş ve açılışın yakın zamanda gerçekleşeceğini vurguladı. Ayrıca, merkezin tesislerinin modernizasyonuyla bölgeye etkili bir rehabilitasyon imkanı sunulacağını ifade etti.

Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, doğal kaynakları kullanarak sağlık hizmeti sunmayı ve bölgeye istihdam sağlamayı amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir