1915 Çanakkale Köprüsü’ne bir ödül daha!

1915 Çanakkale Köprüsü, uluslararası inşaat sektöründeki prestijli bir dergi tarafından “Yılın Projesi” seçilerek büyük bir ödül kazandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen proje, Türkiye'den Limak ve Yapı Merkezi, Güney Kore'den DL E&C ve SK ecoplant şirketlerinin ortak girişimiyle gerçekleştirildi. Geçen Ekim ayında düzenlenen yarışmada "Köprü ve Tünel" kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen projenin ödülü, 19 Aralık'ta online bir törenle takdim edildi.

1915 Çanakkale Köprüsü, 24 ulusal ve uluslararası ödülün sahibi olarak öne çıkıyor. Köprü, 2023 metrelik orta açıklığı ile dünya rekorunu kırarak tarihe geçti. Toplam uzunluğu 4 bin 608 metre olan köprü, 2023 metrelik orta açıklığıyla Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü sembolize ederken, 334 metre yüksekliğindeki çelik kuleleriyle de Çanakkale Zaferi’ni temsil ediyor. Köprü, aynı zamanda dünyanın en yüksek kulelere sahip asma köprüsü unvanına sahip.

1915 Çanakkale Köprüsü CEO’su Mustafa Tanrıverdi, ödül töreninde ENR ekibine ve jüri üyelerine teşekkür ederken, projenin başarısında Ulaştırma Bakanlığı, finansman sağlayan uluslararası kredi kuruluşları ve proje ortaklarının katkılarını vurguladı. Tanrıverdi, köprünün bölgenin hızlı gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir