“100 Yılın Ses Tüneli” Cumhuriyetin 100. Yılı Dijital Deneyim Sergisi açıldı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “100 Yılın Ses Tüneli” Cumhuriyetin 100. Yılı Dijital Deneyim Sergisi Ankara’da açıldı

Türkiye’nin ilklerini ve enlerini kapsayan sergi, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren toplum hafızasında iz bırakan gelişmeleri ve önemli isimleri konu ediniyor.

Açılışını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un gerçekleştirdiği sergi, Türkiye’nin sanayiden teknolojiye, eğitimden spor ve sanata tüm alanlarındaki başarılarını irdeliyor.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Dijital Deneyim Sergisi’nin açılışına katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Cumhuriyet’in 100. yılı millet devlet birlikteliğiyle kutlanılmaya devam edecek. Türkiye Yüzyılı vizyonu hayata geçtikçe bu devletin ne denli büyük ve güçlü bir devlet olduğu bütün dünya tarafından görülecek.” dedi.

Sergide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği atılımlar ve uluslararası başarılar aktarılıyor.

Sergide yer alan “Kelimeler, Anılar, En Önemli Anlar ve Yüzler” bölümlerinde Türkiye’nin ikinci yüzyılı tasvir ediliyor

Sergide cumhuriyetin ilk yüzyılının hikayesi, iktisat, icraatlar, sanat, bilim ve spor gibi alanlarla anlatılırken, ikinci yüzyıl için yapay zeka teknolojisi kullanılıyor.

Yüzyıllık döneme katkı sağlayan değerli isimleri ve önemli olayları tarihsel anlatıya dönüştüren “100 Yılın Ses Tüneli” Sergisi 20 Aralık’a kadar ziyaretçilere açık olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir