Nemrut Kalderası’nda ilkbahar şöleni

Nemrut Krater Gölü ilkbaharla birlikte görsel şölen sunuyor.

Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, ilkbahar mevsimiyle büründüğü güzelliğiyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor.


Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) çerçevesinde ‘Mükemmeliyet Ödülü’ alan 2 bin 800 rakımlı Nemrut Kalderası, seyrine doyulmaz manzaralar sunuyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. Karların erimesiyle yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan göl, iki mevsimi bir arada sunuyor.


Kalderayı ziyarete gelen ziyaretçiler, dağdaki karların ve kalderanın içindeki göllerin oluşturduğu manzaranın keyfini çıkarıyor.

Havadan görüntülenen kaldera, eşsiz manzarasıyla kendine hayran bırakıyor. Doğanın yavaş yavaş yeşillenmeye başladığı kalderada, bahar kendini göstermeye başladı.


Doğal güzelliklerinin yanı sıra bünyesinde barındırdığı sıcak ve soğuk gölleri, buz mağarası, buhar bacası, kuş türleri ve biyoçeşitliliği ile de dikkatleri üzerine çeken kaldera, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir