Turizm sezonu için 26 yeni rota


Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2022 yılında yolcu sayısı bakımından rekora imza atarak 10,7 milyon yolcu taşıdı.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2022 yılında yolcu sayısı bakımından rekora imza atarak 10,7 milyon yolcu taşıdı. Hava yolunun doluluk oranı ise pandemi öncesi seviyeleri aşarak %85 olarak gerçekleşti. 2022 yılında yaklaşık 1,49 milyar Euro’luk gelir ile pandemi öncesi rakamlarını ve karlılıkta hedefini aşan SunExpress, bu yaz için Türkiye ile Avrupa arasında şimdiye kadarki en geniş uçuş ağı ile hizmet sunmayı planlıyor. 2023 yaz sezonunda uçuş ağına toplamda 26 yeni rota ekleyerek yıl sonunda 12 milyonu aşkın yolcu taşımayı hedefliyor. SunExpress CEO’su Max Kownatzki, önümüzdeki dönemin turizm açısından çok önemli olduğunu belirterek “Yaz dönemi için Türkiye’ye güçlü talep devam ediyor. SunExpress olarak bu talebi karşılamak amacıyla koltuk kapasitemizi %13 arttırırken, 26 yeni rota ile uçuş ağımızı genişlettik” dedi. SunExpress, 2023 yaz sezonunda eklenen 26 yeni rota ile tarihindeki en geniş uçuş ağına ulaşıyor. Şirket, 2023 yaz sezonunda Türk Rivierası için 15 yeni rota sunacak. Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından yapılacak uçuşlarda toplamda 58 noktaya uçuş gerçekleştirecek. 16 Anadolu kentinden Avrupa’nın 18 şehrine direkt tarifeli seferler sunan hava yolu, bu yaz Anadolu – Avrupa uçuş ağına da 11 yeni dış hat rotası ekliyor.

TÜRKİYE’NİN HEDEFİNE KATKI

Türkiye’yi yılın her döneminde ziyaret edilen bir ülke haline getirmek için çalıştıklarını belirten Kownatzki, “Türkiye’nin bu yıl için 60 milyon olan turist hedefine katkıda bulunmaya devam ediyoruz” dedi. Kownatzki deprem bölgesine hava köprüsü ile yardımlara devam ettiklerini de söyledi. SunExpress, arama-kurtarma ve sağlık ekiplerini deprem bölgesine ulaştırmak ve vatandaşların tahliyesi amacıyla bugüne kadar toplam 435 özel uçuş gerçekleştirdi.

SERDAR SAĞLAM-AKŞAM


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir