Brüksel’de görmeniz gereken 10 yer

Mimarisi masallardan çıkmış tarihi şehir Brüksel, Belçika’nın başkenti çikolatanın kalbidir. Her sokağında muhteşem yapılara rastlayacak her caddesinde farklı bir hava ile karşılaşacaksınız. Müzeleri, meydanları, parkları ve muhteşem seyir manzaralarıyla gezerken tarihini hissedeceğiniz Avrupa’da parlayan bir şehir.

Aziz Gorik’in Brüksel’den geçen Zenne nehrinin üzerinde bulunan küçük bir adaya şapel inşa ettiği rivayet edilmektedir. Buna dayanarak şehrin kuruluşunun 979 yılı olduğu düşünülmektedir.

Sizler için seçtiğimiz kendinizi gezerken masalsı bir serüvenin içinde hissedeceğiniz rotamıza hadi hep birlikte bakalım.

Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi

Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Müzesi, dünyanın en iyi altı ayrı müzesini birleştirerek, içerisinde 2.000’den fazla sanat eseri bulundurmaktadır. Müzede 15. yüzyıldan itibaren günümüze kadar ki zaman dilimine ait eserlere rastlamak mümkündür.

Müze içerisinde Antik Sanat Müzesi, Modern Sanat Müzesi, Constantin Meunier Müzesi, Antoine Wiertz Müzesi, Magritte Müzesi, Fin-de-Siècle Müzesi bulunmaktadır. Sanat severlerin keşfetmesi gereken en önemli müzelerden biridir.

National Basilica Brüssels

Dünyanın en büyük kiliseleri arasında yer alan National Basilica Brüssels manevi yönünün olmasından ziyade içerisinde bulunan iki müzeyle de dikkat çekiyor. Ziyaret etmeye gittiğinizde Musée des Sœurs Noires (siyah kız kardeşler müzesi) ve Musée d’Art Moderne Religieux‘ı (dini modern sanat müzesi) de gezmeyi unutmayın.

Brüksel Kraliyet Sarayı

Belçika monarşisinin izlerini görkemli Brüksel Kraliyet Sarayı‘nı ziyaret ederek yakından görebilirsiniz. Günümüzde resmi kraliyet sarayı olarak sayılmasa da özel konukları ağırlamak için kullanılmaya devam edilmektedir. Saray; Kral Odası, Beyaz Oda, Coburg ve Goy gibi özel odalarıyla kraliyet ailesinin yaşamına şahitlik etmenizi sağlıyor.

St. Michael and St. Gudula Katedrali

Brüksel’in simgelerinden biri olarak görülen St. Michael and St. Gudula Katedrali önemli gezi noktalarından birisidir. Katedrali öne çıkaran sebep 11. Yüzyılda yapımına başlanarak 16. yüzyıla kadar uzun süre devam eden ince işçilikli mimarisidir. Katedralde günümüz mimarisinde göremediğimiz vitray pencereler de gotik güzelliğini taçlandırıyor.

BrükselCity Museum

Brüksel’in tarihini yansıtan en iyi yapılardan biridir. Brüksel’e dair her şeyi bulabileceğiniz müze içerisinde heykeller, eski paralar, rozetler gibi sayısız çeşitlilikte ürün bulunmaktadır. Brüksel’in sembolü sayılan  Manneken Pis heykelinin orijinali bulunuyor. Meydanda bulunan orijinal heykel çalınınca yerine yenisi yapılmış ve orijinali sonradan ortaya çıkınca müzenin üst katında sergilenmiştir.

Belgian Chocolate Village Museum

Herkesin gönlünde taht kuran çikolatanın en güzel haline Brüksel’de rastlayıp yemeden dönmemelisiniz. Mis kokusu enfes tadı ile damaklarınızı bayram ettiren Brüksel çikolatasının tüm serüvenine burada şahit olabilirsiniz. Kakaonun faydalarından tutun tüm tarihine kadar anlatıldığı Belçika Çikolata Köyü Müzesi’nde gezerken üretilen çikolatalardan da tadım yapabiliyorsunuz.

Museum of Natural Sciences

Binlerce yıllık canlıların kalıntılarının sergilenerek evrimlerinin anlatıldığı müze gezi rotamızda kültürel zenginlik ve ilginç görüntülere şahit olacağınız en güzel duraklardan biridir. Antarktika penguenlerinden tutun mavi balinalara ve minik böceklere kadar çok farklı türlerdeki canlının değişimini görebilecek aynı zamanda Avrupa’nın en büyük Dinozor Galerisi’ni gezmiş olacaksınız.

Lake Genval (Genval Gölü)

Doğanın her yerde farklı bir güzelliğinin olması tüm şehirleri keşfedilmesi gereken değerli birer hazineye çeviriyor. Brüksel’de eşsiz bir ferahlık veren Lake Genval sizlere sessiz ve dinlendirici bir tur sunuyor. Doğasının yanı sıra yapılacak bol aktivitesiyle keyifli saatler geçireceğiniz güvenli yerler arasında bulunuyor. Göl kenarında piknik yaptıktan sonra bu doğa harikası alanda pedallı veya kürekli botlar kiralayıp, kuğularla birlikte gölün tadını çıkartabilirsiniz.

Sonian Forest (Sonian Ormanı)

4,400 hektarlık bir ormanda yürüyüş yapmaya ne dersiniz? Doğanın eşsiz güzelliklerini gezi rotamıza ekleyerek keşfinize sessiz sakin bir hava katmış olursunuz. Yolculuğumuzda bize eşlik edecek iki yüz yıllık kayın ağaçlarıyla 3 büyük gölün içerisinde bulunduğu Sonian Forest’u keşfederek göllerde balık tutabileceğiniz gezilecek noktalardan biri.

Botanic Garden Meise (Meise Botanik Bahçesi)

92 hektarlık bir parka sahip olan Brüksel’in kuzeyinde bulunan Meise Botanik Bahçesi, Belçika’daki en büyük seradır. Uluslararası alanda büyük bir üne sahip olan bahçe, ayrıca dünyanın en büyük araştırmalarının yapıldığı merkezlerden biridir. 18 bin bitki çeşitliliğiyle Avrupa’nın en önemli bitki koleksiyonuna sahip olan bahçede varlığından haberdar bile olmadığınız bitkilerle karşılaşacağınız bu harika seraya uğramayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir