Manisa’da, eski binasındaki restorasyon nedeniyle kapatılan Manisa Müzesi, yeni binasında binlerce yıllık geçmişe ışık tutuyor.
Muradiye Külliyesi’nin bitişiğinde 90 yıl önce açılan Manisa Müzesi, külliyedeki restorasyon nedeniyle 2000 yılında kapandı.
YENİDEN ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU
Yunusemre ilçesinde yapılan yeni müze binası, geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin açılış töreninden sonra hizmete girdi.

FARKLI MEDENİYETLERİN İZLERİ BİR ARADA
Geçen sürede kazılarda elde edilen yeni eserlerle zenginleşen müzede, çeşitli medeniyetlere ait izler bulunuyor. Yeni yerinde ziyarete açılan müze, 12 bin yıl öncesine ait ayak izi, Lidya kartalı kabartmaları, Aigai’den çıkarılan 2,6 metrelik tanrıça heykeli ile Osmanlı döneminde şehzadelerin günlük yaşamlarını yansıtan 1700 esere ev sahipliği yapıyor.

“ÇOK GENİŞ BİR ZAMAN ARALIĞI VAR”
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, AA muhabirine, uzun ve meşakkatli bir sürecin ardından müzeyi ziyarete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Sudak, alanın binlerce yıl geçmişe ışık tuttuğunu dile getirerek, “Müzemiz, milattan önce 10 bin yıl öncesine ait ayak izinden 2 bin yıl öncesine ait uygarlıkların eserlerine kadar birçok eseri barındırıyor. Burada en son halkamız Osmanlı Dönemi’nde giyim kuşam, yeme içme geleneği. Helenistik heykeli, Şehzade Divanını da görebilirsiniz, aynı zamanda Lidya ve Roma dönemindeki mozaikleri de görebilirsiniz. Çok geniş bir zaman aralığı var.” diye konuştu.

1 yorum
Ayak izin mö.25bin tüm kaynaklarda öyle geciyor